Program za gostinstvo omogoča:
- Vnos prejetih računov za pijačo in cigarete po artiklih.
- Vnos prejetih računov za hrano (vrednostno).
- Blagajna: vnos blagajniških računov - POS blagajna na dotik (prodaja fizičnim in pravnim osebam), možnost delnih računov iz naročila, prenašanje naročil med mizami.
- Blagajna: promet po natakarjih, mizah, urah.
- Izpis blagajniškega računa na POS tiskalnik ali A4 format tiskalnika.
- Vnos ponudb, predračunov, dobavnic, negotovinskih računov.
- Samodejna izdelava računov iz dobavnic, skupno tiskanje računov.
- Izdelavo avansnih računov, finančnih dobropisov.
- Izdelavo prenosnic med skladišči.
- Izdelavo inventure in knjiženje inventurnih razlik.
- Analizo prodaje po strankah, artiklih, grupah artiklov ..., razni grafi, ki jih lahko enostavo izvozimo v Word ali Excel.
- Analizo nabave.
- Ajpes: prenos podatkov od stranke in TRR-ji.
- Uporabo skupnih šifrantov strank s knjigovodstvom.
- Uporabo skupnih šifrantov strank ali šifrantov blaga za dislocirane prodaje enote, možna uporaba skupnega prodajnega cenika po dislociranih prodajnih enotah.
- Pošiljanje vseh dokumentov ali pregledov po elektronski pošti v PDF obliki.
- Izvoz vseh dokumentov, pregledov v Word, Excel, HTML ali PDF obliko.
- Možnost izpisa dokumentov (računov, predračunov) v tujih jezikih.
- Priprava poročil za poročanje intrastat (priprava datotek za uvoz na spletno stran (instat62-si) ali pošiljanje preko ZZI-ja, možnost tiskanja prejema in odpreme na papir).
- Prejeti računi: vodenje in pregled plačil, lahko delna plačila.
- Izdani računi: vodenje in pregled plačil, lahko delna plačila.
- E-računi: priprava datotek s prilogami (podpisane dobavnice).
Pogosta vprašanja o programu za gostinstvo:
Kako se lotim dela v programu za gostinstvo?
Cenik vam vnesemo mi! Tako, da je za vas blagajna takoj na voljo. Nov artikel se samodejno doda na ekran blagajne na osnovi šifre skupine.
Kaj pa kavica in točeno pivo?
Za kavico in točeno pivo vam sestavimo normative, ki vam razknjižujejo zalogo na določeni šifri.
Kako je s karticami blaga za pijačo in cigarete?
Za pijačo in cigarete naredite prejem blaga, kjer vam program avtomatsko preračuna prodajno ceno na osnovi cenika. Primer če je 1dl 0,80€ je 1l 8,00€. Ko konec dneva zaključite, blagajno se prodaja samodejno vpiše na kartico blaga.
Je možno voditi hrano?
Seveda, za hrano je na voljo kartica živil kamor knjižite zneske nabave živil. Če želite si na tem mestu lahko pripravite tudi šifrant sestavin kuhinje in njihovih nabavnih cen, kar vam zelo olajša izvedbo inventure v kuhinji.
Ali je uporaba blagajne na dotik zapletena?
Kasiramo po sistemu količina x šifra. Pogoste artikle si dodamo na osnovno tipkovnico, tako da pridemo do šifre z enim dotikom. Redkeje prodajane artikle dosežemo tako, da se dotaknemo skupine in nato artikla.
Vodenje po odprtih mizah in natakarjih?
Ni problema. Z dotikom gumba mize se pojavi cel seznam miz v obliki tipkovnice, kjer so na zeleni podlagi odprte mize trenutno prijavljenega natakarja.
Zaključek računa, način plačila?
Za zaključek odprte mize ali trenutnega računa se dotaknemo gumba Zaključek in se takoj pojavi seznam z načini plačila. Program čaka na gotovini, tako da se v tem primeru dodatknemo samo gumba Zaključek in že se tiska račun. Znesek izpisanega računa se pojavi na ekranu desno spodaj, kar nam olajša vračilo gotovine iz predala.
Kaj pa davčni zavezanci na blagajni?
Preden zaključimo račun se samo dotaknemo polja Stranka , vpišemo šifro, če jo vemo ali pa si pomagamo tako, da vpišemo del naziva in pritisnemo Enter in izberemo ustrezno stranko v iskalniku. Blagajna samodejno izpiše račun z vsemi elementi potrebnimi za zavezanca.
Kako pa je z negotovinskimi plačili?
Stranki lahko izdajamo tudi odprte dobavnice in po koncu določenega obdobja sledi negotovinski račun.
Kako lahko sledim poslovanju?
Program ima več kot 100 različnih pregledov poslovanja. Tu so različni pregledi blagajne, celotne gotovinske in negotovinske prodaje, pregledi nabave. Program ima tudi knjigo za gostince kjer vidimo tako maržo doseženo pri pijači kot tudi hrani.
Kako poteka inventura?
Inventura poteka ločeno za pijačo in cigarete, kjer se prikazuje višek in manko ter ločeno za kuhinjo, kjer se ovrednoti zaloga kuhinje po nabavni ceni.
Kje dobim doseženo maržo pri hrani?
Po končani inventuri živil kliknemo na gumb za prenos na kartico živil. Program samodejno izračuna promet v ustreznem obdobju ter prikaže maržo pri hrani.
Zakaj izbrati nas? Če nimate interneta v BARU - RESTAVRACIJI kliknite tukaj .
Zakonodaja
Programska oprema
NA ZAČETKU...
BREZPLAČNO VNESEMO VAŠ CENIK IN UREDIMO TIPKOVNICO NA EKRANU (KASNEJE UREJATE CENIK SAMI, TIPKOVNICA NA EKRANU JE AVTOMATSKA GLEDE NA GRUPO.) ! Vi začnete kar kasirati...
NIČ NE MORETE ZGREŠITI!
Vnos cenika in normativov še nikoli ni bil bolj enostaven!
Ukvarjate se dejansko s cenikom, ne pa z oznakami zaradi programa in raznih evidenc!
Za artikel, ki ni normativ lahko vnesete samo: šifro, naziv, šifro grupe, mersko enoto, količino prodaje in prodajno ceno. Vse ostale oznake so avtomatizirane.
Maksimalna vidnost (zaslon 1600x900)!
Maksimalna vidnost (zaslon 1024x768)!
NAJHITREJŠI RAČUN (DVA DOTIKA) za prodajo ENEGA artikla za gotovino:
DVA DOTIKA (naslovi slik so navodilo)
Na ekranu ločljivosti 1024 x 768. Maksimalna VIDNOST artiklov na ekranu!
Standardno kasiranje: Količina x šifra artikla, ki NI na osnovni tipkovnici naslovi slik so navodilo)
Na ekranu ločljivosti 1600 x 900. Maksimalna VIDNOST artilov na ekranu!
Blagajna v baru: samo za gotovino
Blagajna v restavraciji: natakarji, odprte mize
Blagajna v baru: natakarji naročilo po mizah
Novo! Inovativni sistem učenja blagajne in priganjanja natakarjev.
Privoščite si počitnice !!!
Za marsikoga je doba dopustov in uvajanja novih natakarjev naporna. Vse napisati, narisati, neprestano skrbeti, če je novinec opravil vse po razporedu, dežurni telefon, če se je novinec zmotil na blagajni... Stop! Konec je teh skrbi!
Blagajna na nevsiljiv način v času mirovanja poučuje osebje o funkcijah blagajne in ob določenih urah opozarja na potrebna opravila.
Primer:
- od 7h do 8h opozarja osebje: So rože na terasi zalite?
- od 9h do 21h opozarja osebje: So pepelniki očiščeni?
- od 20h do 22h opozarja osebje: Najprej spravi male senčnike, potem velikega.
- Obvestila so popolnoma vaša in pomembna, da kvaliteta v vašem lokalu ne pade.