+386 (0)5 30 70 100       info@hisoftplus.si
Oddaljena pomoč      Kontakt       Povpraševanje       Moj Hisoft            

Program za gostinstvo

Najem programa za bar: 21,70€ + DDV na mesec.

Če znaš uporabljati eno, znaš tudi -->

--> drugo (enak program)

Nakup programa za BAR je: 100€ cenejši.

 

Program za gostinstvo omogoča:

 • Vnos prejetih računov za pijačo in cigarete po artiklih.
 • Vnos prejetih računov za hrano (vrednostno).
 • Blagajna: vnos blagajniških računov - POS blagajna na dotik (prodaja fizičnim in pravnim osebam), možnost delnih računov iz naročila, prenašanje naročil med mizami.
 • Blagajna: promet po natakarjih, mizah, urah.
 • Izpis blagajniškega računa na POS tiskalnik ali A4 format tiskalnika.
 • Vnos ponudb, predračunov, dobavnic, negotovinskih računov.
 • Samodejna izdelava računov iz dobavnic, skupno tiskanje računov.
 • Izdelavo avansnih računov, finančnih dobropisov.
 • Izdelavo prenosnic med skladišči.
 • Izdelavo inventure in knjiženje inventurnih razlik.
 • Analizo prodaje po strankah, artiklih, grupah artiklov ..., razni grafi, ki jih lahko enostavo izvozimo v Word ali Excel.
 • Analizo nabave.
 • Ajpes: prenos podatkov od stranke in TRR-ji.
 • Uporabo skupnih šifrantov strank s knjigovodstvom.
 • Uporabo skupnih šifrantov strank ali šifrantov blaga za dislocirane prodaje enote, možna uporaba skupnega prodajnega cenika po dislociranih prodajnih enotah.
 • Pošiljanje vseh dokumentov ali pregledov po elektronski pošti v PDF obliki.
 • Izvoz vseh dokumentov, pregledov v Word, Excel, HTML ali PDF obliko.
 • Možnost izpisa dokumentov (računov, predračunov) v tujih jezikih.
 • Priprava poročil za poročanje intrastat (priprava datotek za uvoz na spletno stran (instat62-si) ali pošiljanje preko ZZI-ja, možnost tiskanja prejema in odpreme na papir).
 • Prejeti računi: vodenje in pregled plačil, lahko delna plačila.
 • Izdani računi: vodenje in pregled plačil, lahko delna plačila.
 • E-računi: priprava datotek s prilogami (podpisane dobavnice).

Galerija slik:

Naslovi slik so navodilo

01_program_za_gostinstvo_POS_blagajna_Grupe_in_PODGrupe_artiklov.jpg 02_program_za_gostinstvo_POS_blagajna_PodGrupe_artiklov.jpg 02_program_za_gostinstvo_POS_blagajna_Zakljucitev_blagajne.jpg 03_Enostavno_povdarjanje_pomembnih_besed_na_ekranu_2.jpg 04_NabavnaPoDobaviteljih.jpg 05_ProdajaPoMescih.jpg 06_program_za_gostinstvo_veliko_pogojev_omogoca_oblikovanje_pregleda_po_meri.jpg 07_Enostavno_povdarjanje_pomembnih_besed_1.jpg 08_Enostavno_povdarjanje_pomembnih_besed_na_ekranu_3.jpg 10_Pregled_prodaje_na_blagajni_po_urah_in_dnevih.jpg GPNETOprema.jpg GpNet_Oprema_Tablica.jpg

Pogosta vprašanja o programu za gostinstvo:

Kako se lotim dela v programu za gostinstvo?

Cenik vam vnesemo mi! Tako, da je za vas blagajna takoj na voljo. Nov artikel se samodejno doda na ekran blagajne na osnovi šifre skupine.

Kaj pa kavica in točeno pivo?

Za kavico in točeno pivo vam sestavimo normative, ki vam razknjižujejo zalogo na določeni šifri.

Kako je s karticami blaga za pijačo in cigarete?

Za pijačo in cigarete naredite prejem blaga, kjer vam program avtomatsko preračuna prodajno ceno na osnovi cenika. Primer če je 1dl 0,80€ je 1l 8,00€. Ko konec dneva zaključite, blagajno se prodaja samodejno vpiše na kartico blaga.

Je možno voditi hrano?

Seveda, za hrano je na voljo kartica živil kamor knjižite zneske nabave živil. Če želite si na tem mestu lahko pripravite tudi šifrant sestavin kuhinje in njihovih nabavnih cen, kar vam zelo olajša izvedbo inventure v kuhinji.

Ali je uporaba blagajne na dotik zapletena?

Kasiramo po sistemu količina x šifra. Pogoste artikle si dodamo na osnovno tipkovnico, tako da pridemo do šifre z enim dotikom. Redkeje prodajane artikle dosežemo tako, da se dotaknemo skupine in nato artikla.

Vodenje po odprtih mizah in natakarjih?

Ni problema. Z dotikom gumba mize se pojavi cel seznam miz v obliki tipkovnice, kjer so na zeleni podlagi odprte mize trenutno prijavljenega natakarja.

Zaključek računa, način plačila?

Za zaključek odprte mize ali trenutnega računa se dotaknemo gumba Zaključek in se takoj pojavi seznam z načini plačila. Program čaka na gotovini, tako da se v tem primeru dodatknemo samo gumba Zaključek in že se tiska račun. Znesek izpisanega računa se pojavi na ekranu desno spodaj, kar nam olajša vračilo gotovine iz predala.

Kaj pa davčni zavezanci na blagajni?

Preden zaključimo račun se samo dotaknemo polja Stranka , vpišemo šifro, če jo vemo ali pa si pomagamo tako, da vpišemo del naziva in pritisnemo Enter in izberemo ustrezno stranko v iskalniku. Blagajna samodejno izpiše račun z vsemi elementi potrebnimi za zavezanca.

Kako pa je z negotovinskimi plačili?

Stranki lahko izdajamo tudi odprte dobavnice in po koncu določenega obdobja sledi negotovinski račun.

Kako lahko sledim poslovanju?

Program ima več kot 100 različnih pregledov poslovanja. Tu so različni pregledi blagajne, celotne gotovinske in negotovinske prodaje, pregledi nabave. Program ima tudi knjigo za gostince kjer vidimo tako maržo doseženo pri pijači kot tudi hrani.

Kako poteka inventura?

Inventura poteka ločeno za pijačo in cigarete, kjer se prikazuje višek in manko ter ločeno za kuhinjo, kjer se ovrednoti zaloga kuhinje po nabavni ceni.

Kje dobim doseženo maržo pri hrani?

Po končani inventuri živil kliknemo na gumb za prenos na kartico živil. Program samodejno izračuna promet v ustreznem obdobju ter prikaže maržo pri hrani.

Zakaj izbrati nas? Če nimate interneta v BARU - RESTAVRACIJI kliknite tukaj .

Zakonodaja

Programska oprema vsebuje Davčno blagajno veljavno z 02.01.2016..

NA ZAČETKU...

BREZPLAČNO VNESEMO VAŠ CENIK IN UREDIMO TIPKOVNICO NA EKRANU (KASNEJE UREJATE CENIK SAMI, TIPKOVNICA NA EKRANU JE AVTOMATSKA GLEDE NA GRUPO.) ! Vi začnete kar kasirati...

NIČ NE MORETE ZGREŠITI!

Vnos cenika in normativov še nikoli ni bil bolj enostaven! 

Ukvarjate se dejansko s cenikom, ne pa z oznakami zaradi programa in raznih evidenc!

Za artikel, ki ni normativ lahko vnesete samo: šifro, naziv, šifro grupe, mersko enoto, količino prodaje in prodajno ceno. Vse ostale oznake so avtomatizirane.

Maksimalna vidnost (zaslon 1600x900)!

1600x900NewDesign

 

Maksimalna vidnost (zaslon 1024x768)!

1024x768NewDesign

NAJHITREJŠI RAČUN (DVA DOTIKA) za prodajo ENEGA artikla za gotovino:

  DVA DOTIKA (naslovi slik so navodilo)

00_ZACETEK_Blagajna_caka_na_kasiranje_Desni_del_je_osnovna_tipkovnica_z_najpogostejsimi_artikli.jpg 01_PRVI_DOTIK_se_dotaknemo_gumb_z_napisom_Kava_Program_doda_Kavo_na_racun.jpg 02_DRUGI_DOTIK_dotaknemo_se_gumb_Zakljucitev_S_tem_potrdimo_racun.jpg 03_In_ze_tiska_racun.jpg

Na ekranu ločljivosti 1024 x 768. Maksimalna VIDNOST artiklov na ekranu!

Standardno kasiranje: Količina x šifra artikla, ki NI na osnovni tipkovnici naslovi slik so navodilo)

00_ZACETEK_Blagajna_caka_na_kasiranje_Desni_del_je_osnovna_tipkovnica_z_najpogostejsimi_artikli.jpg 01_Odtipkamo_3x__za_kolicino.jpg 02_Pritisnemo_grupo_artiklov_JUHE_in_odpre_se_tipkovnica_z_artikli_iz_te_grupe.jpg 03_Z_dotikom_Gobove_juhe_smo_pokasirali_3_porcije.jpg

Na ekranu ločljivosti 1600 x 900. Maksimalna VIDNOST artilov na ekranu!

Blagajna v baru: samo za gotovino

Blagajna v restavraciji: natakarji, odprte mize

Blagajna v baru: natakarji naročilo po mizah

Novo! Inovativni sistem učenja blagajne in priganjanja natakarjev.

Privoščite si počitnice !!!

Za marsikoga je doba dopustov in uvajanja novih natakarjev naporna. Vse napisati, narisati, neprestano skrbeti, če je novinec opravil vse po razporedu, dežurni telefon, če se je novinec zmotil na blagajni... Stop! Konec je teh skrbi!

Blagajna na nevsiljiv način v času mirovanja poučuje osebje o funkcijah blagajne in ob določenih urah opozarja na potrebna opravila.

Primer:

 • od 7h do 8h opozarja osebje: So rože na terasi zalite?
 • od 9h do 21h opozarja osebje: So pepelniki očiščeni?
 • od 20h do 22h opozarja osebje: Najprej spravi male senčnike, potem velikega.
 • Obvestila so popolnoma vaša in pomembna, da kvaliteta v vašem lokalu ne pade.

Iskalnik

Zadnje e-novice

Prodaja na daljavo - spremembe 1.7.2021

S 1. julijem 2021 se spreminja način izdaje računov za končne potrošnike v državah evropske unije. Če podjetje preseže letni prag 10.000 EUR t.im. prodaje na daljavo, je potrebno po novem registrirati za VEM-OSS sistem. DDV se potem obračunava po stopnjah veljavnih v posameznih državah članicah. DDV po posameznih državah se odda in plača po novih obrazcih VEM-OSS preko edavkov.

https://www.fu.gov.si/drugo/posebna_podrocja/e_trgovanje/

https://www.racunovodja.com/clanki.asp?clanek=12047/Posebne_ureditve_VEM_OSS_-_neunijska_unijska_in_uvozna_ureditev

https://www.youtube.com/watch?v=Ud3om4iCLwo

 

Višje dnevnice za tujino

V Uradnem listu RS, št. 76/2019, z dne 13.12.2019, je bila objavljena nova Uredba o povračilu stroškov za službena potovanja v tujino. Veljati bo pričela 1. januarja 2020.

Nova Uredba o povračilu stroškov za službena potovanja v tujino (v nadaljevanju: uredba) bo, tako kot sedaj veljavna Uredba o povračilu stroškov za službena potovanja v tujino (Uradni list RS, št. 38/94, 63/94, 24/96, 96/00, 35/02, 86/02, 66/04, 73/04, 16/07, 30/09 in 51/12), urejala povračilo stroškov za službena potovanja v tujino za javne uslužbence in funkcionarje v državnih organih, samoupravnih lokalnih skupnostih, javnih agencijah, javnih skladih, javnih zavodih, javnih gospodarskih zavodih ter drugih osebah javnega prava, ki so posredni uporabniki državnega proračuna ali proračuna samoupravne lokalne skupnosti.
Ker pa se na določbe te uredbe sklicujejo nekatere kolektivne pogodbe dejavnosti oziroma akti delodajalcev v zasebnem sektorju, morajo biti na spremembe pozorni tudi delodajalci v zasebnem sektorju.

Spremembe uredbe so naslednje:

 • zneski dnevnic, ki so določeni za posamezne države in nekatera mesta, se bodo postopno vrnili na raven pred uveljavitvijo Uredbe o spremembah in dopolnitvah Uredbe o povračilu stroškov za službena potovanja v tujino (Uradni list RS, št. 51/12), s katero je Vlada Republike Slovenije z namenom zmanjšanja izdatkov proračunov znižala zneske dnevnic po posameznih državah in nekaterih mestih; pri tem bo dvig zneskov dnevnic na raven pred uveljavitvijo novele uredbe iz leta 2012 postopen:
  • od 1.1.2020 do 31.12.2020 bodo veljali zneski dnevnic iz 21. člena uredbe,
  • od 1. 1. 2021 dalje pa bodo veljali zneski iz Priloge k uredbi;
 • ponovno se določa dnevnica za službeno potovanje v tujino, če to traja nad 6 do 8 ur (v višini 25 %);
 • spreminjajo se določbe o povrnitvi stroškov za plačilo zdravstvenih storitev;
 • sprememba vsebuje tudi nekatere manjše spremembe oziroma popravke.

Z dnem uveljavitve te uredbe preneha veljati Uredba o povračilu stroškov za službena potovanja v tujino (Uradni list RS, št. 38/94, 63/94, 24/96, 96/00, 35/02, 86/02, 66/04, 73/04, 16/07, 30/09 in 51/12).

Napadi kriptovirusov

V zadnjem času so kar pogosti napadi s kriptovirusi. Te viruse verjetno sprožimo s klikom na okužene emaile. Problem teh virusov je, da so vedno bolj sposobni in zakriptirajo vaše podatke in dokumente tudi na varnostnih diskih, če imate te stalno povezane v mrežo in mapirane ( kot ostale diske z neko črko, npr E: ) na vašem računalniku. Edina rešitev je ta da imate vaše arhive nedostopne za virus v vašem operacijskem sistemu. Ena varianta je, da arhivske enote po kopiranju odklopite od računalnikov (npr. odstranite USB ključek ali odklopite zunanji disk). Druga rešitev je da podatke arhivirate v nekem varnem oblaku (Google drive, One drive, Dropbox,...). Tretja rešitev je sposoben antivirusni program (npr.Panda 360,...). 

Lyoness Cashback

Od 01.03.18 dalje lahko HiSoft blagajna pošilja podatke o nakupu direkt v Lyoness Cashback sistem.

Modul za vključevanje v Lyoness Cashback sistem je na voljo.